full screen background image

Vastyúk bajnokság - 34. forduló

Megjelent: 2014. december 21. vasárnap, 12:12
Írta: Németh Barna
Találatok: 2756
 
Felsőház [Tyúkól]
 
Az év utolsó Vastyúkjának nem kis tétje volt: Kik esnek ki? Kik végeznek a dobogón? Az első kérdésre két nevet hamar megtudtunk, ugyanis Barna Béla és Deák Zsolt nem nevezett az utolsó fordulóra. Taki a harmadik versenyét volt kénytelen feladni, így a sors (illetve Horváth Csabe és Molnár Zoli) kezébe adta a döntést. A hatalmas verseny jó játékot is hozott; 180-ak és 5 körösök is estek a csoportkörben. Az élet mikre képes! Innentől szinte csak hatalmas téttel bíró találkozók következtek. Csabe kijutásához és egyben esélyéhez a felsőházban maradásához Németh Barnának leget kellett lopnia Káplár Andristól. Ez meg is történt így már "az ő térfelén pattogott a labda". Az egyenes kieséses rendszer gyakorlatilag helyosztónak is beillett. Horváth Csabe [0]- [3] Molnár Zoltán (ezzel Moking biztos bennmaradó ), Németh Barna [1] - [3] Ádám Zoltán (ezzel Zoli már minimum harmadik), Varró Gábor [3] - [1] Horváth László (Tanár úr biztos első), Szakács Péter [3] - [1] Szakács Gábor. Az elődöntőben Ádám Zolinak a második hely megszerzésére is esélye nyílt, így magabiztosan 3 legben ejtette ki a már tét nélkül játszó Molnár Zolit. A másik ágon Szakács Peti próbálta meg utánozni előző heti bravúrját ám most kevesebb sikerrel. Varró Gábor nyert 3:0-ra. A döntő végeredménye: Ádám - Varró 1:4.
A harmadik kieső helyen hármas holtverseny alakult ki. Kevesebb versenyen szerzett azonos pontszáma miatt Molnár Zoli "megúszta". Taki is Csabe az összes fordulóban itt voltak ezért az egymás elleni meccseik eredménye volt a döntő, amiben 1:0 Horváth Csabe javára. Takács Imrétől búcsúzunk a Felsőházban.

 alt

Alsóház [Tyúknevelde]
 
A Tyúkneveldében kevesebb izgalom akadt, két feljutó helye biztos volt. Ádám Zsolt és Fejes Gábor ennél fogva a szokottnál talán gyengébben kezdtek, Zsolt elszenvedte idei első vereségét, Gábornak pedig a csoportjából sem sikerült a kijutás. Az alsóház szabálymódosításának hála, mindenkinek kötelező eldobnia a leggyengébb fordulóját. Barta Csabi eddig mindig 5. helyen végzett, a balszerencséje, hogy most kiesett a csoportból a szerencséje lett. Emiatt néggyel kevesebb pontot kellett eldobnia, Ő jutott vissza a Tyúkólba. Hozzájuk csatlakoztak a 9. helyen: Árvai Ferenc, Bózsa Botond és Weimert Dániel. A negyeddöntők látszólag sima meccseket hoztak, 4 db 2:0-ás meccsel alakult ki az elődöntők párosítása. Szalma Róbert [1] - [2] Ádám Zsolt illetve Hermann András [1] - [2] Jenei Gábor. Zsolt döntőbeli mérlege: 180-as dobás, 3:0. Ezzel az is eldőlt, hogy az elérhető maximális pontszámmal jutott a Felsőházba. Gratulálunk!  
 
alt
 

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Ádám Zoltán
3. Szakács Péter
    Molnár Zoltán
5. Horváth László
    Horváth Csaba
    Németh Barna
    Szakács Gábor
9. Káplár András
    Takács Imre
    

 

1. Ádám Zsolt
2. Jenei Gábor
3. Hermann András
    Szalma Róbert
5. Gyimesi Tibor
    Németh Zalán
    Salamon László
    Szabados Róbert
9. Bózsa Botond
    Barta Csaba
    Fejes Gábor
    Árvai Ferenc
    Weimert Dániel

 

A 2013/2014-es évad utolsó negyedévének végeredménye:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1.   Varró Gábor 148 p
2.   Ádám Zoltán 120 p
3.   Horváth László 116 p
4.   Németh Barna 92 p
5.   Szakács Gábor 80 p
6.   Szakács Péter 76 p
7.   Káplár Andris 64 p
8.   Molnár Zoltán 60 p
9.   Horváth Csaba 60 p
10. Takács Imre 60 p
11. Deák Zsolt 36 p
12. Barna Béla 32 p
    





 

1.   Ádám Zsolt 160 p
2.   Fejes Gábor 100 p
3.   Barta Csaba 84 p
4.   Salamon László 80 p
5.   Jenei Gábor 72 p
6.   Hermann András 64 p
7.   Árvai Ferenc 60 p
8.   Gyimesi Tibor 60 p
9.   Szalma Róbert 56 p
10. Szabados Róbert 56 p
11. Németh Zalán 44 p
12. Bózsa Botond 44 p
13. Babina Nándor 28 p
14. Csányi Dániel Tamás 24 p
15. Tóth Csaba 20 p
16. Virágh Ferenc 20 p
17. Weimert Dániel 16 p
18. Rőczei Norbert 12 p
19. Barta Levente 8 p

A következő forduló időpontja, ami immár az új 2015-ös szezon 1. fordulója lesz: 2015. január 8., 18 óra

 

Vastyúk bajnokság - 33. forduló

Megjelent: 2014. december 06. szombat, 14:56
Írta: Németh Barna
Találatok: 2591
Az Ádám család dominanciája... Újratöltve!
 
Felsőház [Tyúkól]
 
Tíz fővel rajtolt el a Tyúkól, ezáltal két 5 fős csoport alakult ki. A négy kijutó helyért hatalmas harcok folytak, ezt jól bizonyítja az is, hogy a két csoportelső (Varró Gábor, Németh Barna) mögött hármas holtversenyek alakultak ki a 4 - 4 pontosok között. Takács Imre visszalépése mellett Deák Zsoltnak nem sikerült a továbblépés, habár ő a kezéből engedte ki az utolsó ki-ki meccset Horváth László ellen. A főágon egy szoros, két sima és egy "fordított" eredmény született. Ádám Zoli és Káplár Andris kiélezett meccsen játszottak 3:2-t, Laci bácsi és Barna viszonylag simán - 3:0-val - jutottak túl Horváth Csabin és Molnár Zolin. A nap, sőt talán a negyedév legnagyobb meglepetését azonban Szakács Peti okozta; Remek játékkal, már a legjobb 8 között kiejtette Tanár Úrat [3:2]. Peti Laci bácsival, Barna pedig Zolival került össze. Szakács [2] - [3] Horváth, míg Németh [1] - [3] Ádám. Ezzel Laci bácsi 3. döntőjét játszhatta a negyedévben, ő első, Zoli pedig második győzelmére készülődött. Varró Gábor mellett immár Ádám Zoli is elmondhatja magáról, hogy az új Vastyúk versenykiírás alatt meg tudta védeni a címét. Gratulálunk Zoli!

alt

Alsóház [Tyúknevelde]
 
A 13 szerencsétlen szám. De nem akkor amikor a Tyúknevelde létszámáról beszélünk! A folyamatosan bővülő alsóházi névsorban ismét két "új" nevezőre bukkanhatunk. Rőczei Norbert és Barta Levente ebben a negyedévben először álltak a vonalhoz, hogy megmérettessék magukat. Ők rögtön egy (3 fős) csoportba kerültek, így az már a sorsolásnál biztossá vált, hogy egyikük a legjobb 8 közé fog jutni. Az egymás elleni meccsük egy 3:2-es thrillert hozott, amiben Levi maradt alul. Az egyetlen 4 fős csoportban Gyimesi Tibor és Hermann András, míg a másik kettőben Bózsa Botond, illetve kisebb meglepetést okozva az előző forduló döntőse Árvai Ferenc maradt bent. Már a főtábla első körében összetalálkozott egymással a tabella 2. és 3. helyezettje Fejes Gabi és Barta Csabi. Utóbbi magabiztosan, leg-vesztés nélkül sétált be a legjobb 4-be. Őt követte még Ádám Zsolt, Jenei Gábor és Salamon László. "Ötödikek" még: Németh Zalán, Rőczei Norbi, és Szabados Robi. Az elődöntőkben a 3. feljutó helyért vívott csatát Barta Csaba megnyerte ugyan 2:1-re Sala ellen, de a háborút még nem. Az utolsó fordulóra maradtak még izgalmak. A másik ágon Gábor sem tudta megállítani Zsoltot [0:2], ahogy a döntőben Csaba sem. A döntő: Ádám Zsolt - Barta Csaba  3:1
Zsolt továbbra is hibátlan, egyetlen forduló választja el a makulátlanul zárt negyedévtől.
 
alt
 

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Ádám Zoltán
2. Horváth László
3. Szakács Péter
    Németh Barna
5. Molnár Zoltán
    Horváth Csaba
    Káplár András
    Varró Gábor
9. Deák Zsolt
    Takács Imre
    


 

1. Ádám Zsolt
2. Barta Csaba
3. Jenei Gábor
    Salamon László
5. Rőczei Norbert
    Fejes Gábor
    Németh Zalán
    Szabados Róbert
9. Bózsa Botond
    Barta Levente
    Gyimesi Tibor
    Hermann András
    Árvai Ferenc
 

A következő és egyben idei utolsó, 34. Vastyúk forduló időpontja: 2014.december 11., 18 óra

 

Vastyúk bajnokság - 31. forduló

Megjelent: 2014. november 09. vasárnap, 17:27
Írta: Németh Barna
Találatok: 2415

A 180-ak estéje: összesen 9 darab maximum született 7 különböző játékostól!

Felsőház [Tyúkól] - Tanár Úr megállíthatatlan

Újfent 11 fővel kezdtük meg a Tyúkól küzdelmeit. A csoportokban 4 fő (Ádám Zoli, Horváth Laci, Horváth Csabi és Taki) is 180-at dobott, de említésre méltó Molnár Zoli 171-es dobása és Barna 116-os kiszállója. Gábor hibátlanul nyerte a csoportját, amíg a másikban a körbeverésekből Taki került ki győztesen. Kijutnia Ádám Zolinak, Horváth Csabinak és Káplár Andrisnak nem sikerült. A következő körben Varró Gábor is megmutatta, hogy neki is megy a 180, Molnár Zolit ütötte ki 3:1 arányban. A “Szakács-csatából” most Péter került ki győztesen, Barna Béla egy ötszettesen búcsúztatta Németh Barnát és Horváth Laci is túljutott Takin. A Horváth - Barna mérkőzés szintén 5 szettesre sikeredett ám ezt Béla már nem tudta hozni, Laci bácsi ismét döntőzhet. Na de a másik ágon! Rendkívül izgalmas meccsen - Péternek több nyila is volt a győzelemért - 3:2-es Varró siker alakult, így megismétlődhetett a 29. forduló döntője. Gábort azonban továbbra sem tudja senki megállítani 4:1 arányban húzta be a negyedév 3. elsőségét is.

alt

Alsóház [Tyúknevelde] - Zsolt megvédte első helyét

Egy tucat nevező vett részt a Tyúknevelde hó végi megmérettetésén. Gyimesi Tibor 1, Ádám Zsolt 3 db (!!!) 180-at dobott a csoportkörben. Tibornak ennek ellenére sem sikerült kijutnia a főtáblára, csakúgy mint Babina Nándinak, Jenei Gábornak és Bózsa Botondnak. A negyeddöntőkben két, akár döntőnek is beillő csatát láthattunk. Az egyiken Salamon Laci meccselt Fejes Gabival (1:2) és Ádám Zsolti Barta Csabival (2:0). A másik két meccs végeredménye: Szalma Robi 2:1-re verte Csányi Danit míg kisebb meglepetésre Hermann András ugyanilyen arányban Árvai Ferit ejtette ki. Az elődöntőkben a papírforma érvényesült, Fejes Gábor harmadszor is, Ádám Zsolt pedig második versenyén másodszor is a döntőbe került. Itt izgalmas meccsen 3:2-es Zsolt győzelem született így Deák Zsolti után Ő lett a második alsóházi, aki meg tudta védeni címét.

alt

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Horváth László
3. Barna Béla
    Szakács Péter
5. Molnár Zoltán
    Németh Barna
    Szakács Gábor
    Takács Imre
9. Ádám Zoltán
    Horváth Csaba
    Káplár András
 

1. Ádám Zsolt
2. Fejes Gábor
3. Hermann András
    Szalma Róbert
5. Árvai Ferenc
    Barta Csaba
    Csányi Dániel
    Salamon László
9. Babina Nándor
    Bózsa Botond
    Gyimesi Tibor
    Jenei Gábor

A következő, 32. Vastyúk forduló időpontja: 2014. november 13., 18 óra.

Vastyúk bajnokság - 32. forduló

Megjelent: 2014. november 14. péntek, 12:28
Írta: Németh Barna
Találatok: 2587
Az Ádám család dominanciája.
 
Felsőház [Tyúkól]
 
Habár kora este még úgy tűnt, hogy teljes létszámmal indulhat a felsőház, Tanár Úr és Taki sérülés miatti sajnálatos visszalépése (ezúton is jobbulást nekik!), illetve Barna Béla hiánya okán, mégis megfogyatkozva indult a verseny. A mindössze 9 fő, két csoportban harcolt a dobóvonalaknál. A kialakult furcsa helyzet miatt az egyik csoportból mindenki kijuthatott, csak a sorrend volt kérdéses. A másikban egy kieső - Molnár Zoli - nem folytathatta. A főtáblára jutottak közül megjósolhatatlan volt akár még a döntősök kiléte is, ehhez mérten a négy meccsből három is szorosan alakult. Horváth Csabi és Káplár Andris is 5 leges meccsen búcsúzott, Szakács Peti megszorongatta Horváth Lacit (1:3), Ádám Zoli viszont 3:0-val lett elődöntős. Szakács Gabi ki-ki meccsen ejtette ki Németh Barnát (3:2), Zoli pedig 1 leget veszítve Laci bácsit. A döntőben Ádám Zoli hamar elhúzott 3:0-ra, azonban innen Szakács Gabi még fel tudott állni, hozott két leget ellenfelén. A végeredmény 4:2, Zoli félelmetes utolsó leget zárt (180 és 6/3-as kör), így a “nagyok” távollétében övé lett a Tyúkól ideiglenes trónja.

alt

Alsóház [Tyúknevelde]
 
Tizennégy nevező és a nap kérdése: képes lesz-e valaki megállítani Ádám Zsoltit? Nos, a sors fintora, hogy ez akár a csoportkörben megtörténhetett volna, hisz a tabella első 3 helyezettje mérkőzhetett meg egymással rögtön az elején. Ez egyben azt is jelentette, hogy egyikőjüknek ideje korán el kellett köszönnie a további küzdelmektől. Fejes Gabi az éllovas húzta a rövidebbet, míg Barta Csabi és Ádám Zsolti továbbjutott a trióból. A másik 3 csoportban bennragadt versenyzők: Bózsa Botond, Gyimesi Tibi, Szalma Robi, Tóth Csabi és Virágh Feri. Jenei Gábor, Szabados Robi és Hermann András ismét kijutott a csoportjából, Németh Zalánnak ez először sikerült, de számukra a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A 4 meccs sima végeredményt mutatott, minden továbbjutó 2:0-val vette az akadályt. Az elődöntőkben Salamon Laci - Ádám Zsolt [0:2], illetve Árvai Feri - Barta Csabi [2:1]. Feri ugyan remek estét zárt, de az elején feltett kérdésre továbbra is “nem” marad a válasz, a következő fordulóig minden bizonnyal. A döntő: Ádám Zsolt [3] - [1] Árvai Ferenc és ezzel Zsolti át is vette az első helyet a Tyúkneveldében.
 
alt
 

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Ádám Zoltán
2. Szakács Gábor
3. Horváth László
    Németh Barna
5. Deák Zsolt
    Horváth Csaba
    Káplár András
    Szakács Péter
9. Molnár Zoltán
    Takács Imre
    Varró Gábor


 

1. Ádám Zsolt
2. Árvai Ferenc
3. Barta Csaba
    Salamon László
5. Hermann András
    Jenei Gábor
    Németh Zalán
    Szabados Róbert
9. Bózsa Botond
    Fejes Gábor
    Gyimesi Tibor
    Szalma Róbert
    Tóth Csaba
    Virágh Ferenc

A következő, 33. Vastyúk forduló időpontja: 2014. november 27., 18 óra

 

Vastyúk bajnokság - 30. forduló

Megjelent: 2014. november 09. vasárnap, 17:19
Írta: Németh Barna
Találatok: 2616

Felsőház [Tyúkól] - Címvédés

Ismét egy híja volt a teljes létszámnak a Tyúkólban. Az előző fordulóhoz hasonlóan a Szakács Péter, Horváth Csaba, Deák Zsolt trió végzett a kilencedik helyen. A kieséses rendszer első körében Káplár Andris játszott egy thrillert Horváth Lacival, utóbbi 2:0-s hátrányból fordította meg a meccset és jutott a legjobb négybe. Németh Barna 180-as dobással, de jó meccsen (3:1) jutott túl Molnár Zolin, míg Tanár Úr 3:0-val Takin. Az utolsó meccsen Ádám Zoli nem bírt Szakács Gabival a vége 1:3. A döntőbe kerülésért megismétlődött az egyik múlt heti párharc, de Gábor most sem tudta megállítani Gábort. :)  Szakács G. - Varró G. 1:3. A felső ágon egy-nyilas meccset nyert meg Barna, Laci bácsi ellen, a végeredmény 3:2. A döntőben ismét a rutin győzött, Tanár Úr 4:0-ra “kisemmizte” Barnát, és ez a negyedév első címvédése.

Alsóház [Tyúknevelde] - A Visszatérő

Rekordszámú, tizenöt fő nevezett az aznapi versengésre. Ehhez hozzájárult a négy új Vastyúk résztvevőnk Hermann András, Németh Zalán, Tóth Csaba és végül, de nem utolsó sorban a már komoly darts múlttal rendelkező Ádám Zsolt. A nevezőket 4 csoportba sorsolták. Az első rostán Árvai Ferenc, Babina Nándor, Jenei Gábor, Németh Zalán, Szabados Róbert, Szalma Róbert, Weimert Dániel hetesnek nem sikerült túljutnia. A negyeddöntőkben vérzett el Virágh Feri, Bózsa Botond, és a két verseny-újonc Hermann András, illetve Tóth Csaba. Az elődöntők résztvevői majdnem megismétlődtek, de most Sala helyett Ádám Zsolti volt a 4. résztvevő. Itt Barta Csabi [1] - [2] Fejes Gábor és Ádám Zsolt [2] - [0] Gyimesi Tibor. Címvédés azonban nem történt, Gábor csak megszorongatni tudta Zsoltot (3:1), így a Visszatérő hivatalosan is bejelentkezett az egyik feljutó pozícióért!.

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Németh Barna
3. Horváth László
    Szakács Gábor
5. Ádám Zoltán
    Káplár András
    Molnár Zoltán
    Takács Imre
9. Deák Zsolt
    Horváth Csaba
    Szakács Péter


 

1. Ádám Zsolt
2. Fejes Gábor
3. Barta Csaba
    Gyimesi Tibor
5. Bózsa Botond
    Hermann András
    Tóth Csaba
    Virágh Ferenc
9. Árvai Ferenc
    Babina Nándor
    Jenei Gábor
    Németh Zalán
    Szabados Róbert
    Szalma Róbert

A következő, 31. Vastyúk forduló időpontja: 2014. október 30., 18 óra.

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top