full screen background image

Steel egyéni nemzeti bajnokság - VI. forduló, beszámoló

Megjelent: 2014. június 02. hétfő, 09:13
Írta: Super User
Találatok: 3019

Több, mint 5 év után tért vissza Pécsre a dartosok országos mezőnye. A szombati pécsi versenyt, amely a steel egyéni országos darts bajnokság záró fordulója volt, Nagy Csaba alpolgármester nyitotta meg. A versenyre 56 férfi, köztük 8 pécsi, illetve 14 női játékos nevezett. A férfiak 16 táblán, míg a hölgyek 4-en kezdhettek neki a küzdelmeknek. A tábladöntő győztesein kívül mindenki indulhatott a vigaszágas versenyben, így elég szép számú mezőny gyűlt össze erre a versenyszámra is. A pécsiek közül egyedül Varró Gábor jutott ki a főtáblára, sőt, mi több meg sem állt a kiváló eredményt jelentő 5. helyig! Gábornak gratulálunk! A többi pécsi versenyző a vigaszágon vitézkedhetett, mely versenyszámot végül Répás Zoltán (Sport DC) előtt a Raszler József (Győri DC) nyert meg.

A hölgyek versenyének döntője végletekig kiélezett harcot hozott, amit végül Ihász Veronika (Győri DC) nyert Fekete Nórával (DÖ-MIK DC) szemben. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára Erdei Nóra (Sport DC) és Kiss Viktória (Sport DC) állhatott. Az összetettben is Ihász Veronika diadalmaskodott, ezzel magyar bajnoki címet szerezve.

A férfiak versenyében már korán lezárult a bajnoki címért zajló versenyfutás, amikor Takács Gábor bejutott a legjobb 8 közé biztossá vált, a zsinórban 8 (!!!) magyar bajnoki címet szerző Bezzeg Nándor (ProDarts-Hungary KSE) már nem tudja befogni az éllovast! Így Takács Gábor élete első steel egyéni magyar bajnoki címét ünnepelhette a pécsi versenyen. A verseny döntőjét is ők játszották, de Gábor a bajnoki cím feletti örömében már kevésbé tudott koncentrálni a döntőben, valamint Nándor a PDC Csapat Világbajnokságra készülve, kiváló játékot produkálva nyerte meg a döntőt. A bronzérmet a versenyen Mészáros Zsolt (Sport DC) és Rucska József (Győri DC) szerezte meg, míg a bajnokságban a dobogóra Mester Zoltán (Sport DC) állhatott fel.

Ez úton is szeretnénk köszönetünket nyilvánítani a verseny támogatóinak:
Nagy Csaba, Pécs MJV alpolgármestere
Club Plaza, Pécs
Babina Savanyítóüzem
Magyar Darts Szövetség

Továbbá köszönet jár segítőkész tagjainknak, akik nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre!

Forrás: www.magyardasrts.hu

A nagyfelbontású fotók egyben letölthetők: 20140531-OB-Pécs (120 MB-os zip fájl)

 

Steel egyéni nemzeti bajnokság - VI. forduló

Megjelent: 2014. május 25. vasárnap, 14:50
Írta: Super User
Találatok: 2431

NB IV. forduló - Ecser

Megjelent: 2014. február 18. kedd, 08:40
Írta: Rőczei Norbert
Találatok: 2364

2014. február 15-én 90 férfi és 15 női indulóval került megrendezésre a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság IV. fordulója Ecseren.

A hölgyek versenyében Ihász Veronika (Győri DC) szerezte meg az első helyet, miután a döntőben legyőzte legnagyobb riválisát, Fekete Nórát (DÖ-MIK DC). A dobogó harmadik fokára Wachter Nikolett (Győri DC) és Varga Valéria (Ecseri KSE) állhatott fel.

A férfiak versenyét Bezzeg Nándor távolmaradása teljesen nyílztá tette. Egész nap remek teljesítményt nyújtva végül Takács Gábor (Pestújhelyi SC) tudott élni a lehetőséggel, és megnyerte a negyedik fordulót. A döntőben Nagy Csabát (Soul DC) múlta felül, míg a dobogóra Szabados Attila (Pestújhelyi SC) és Mester Zoltán (Sport DC) tudott még felállni!

A Pécsi DC-t Szabados Róbert, Takács Imre és Varró Gábor képviselte. Taki egy kört ment, és csak igen kiélezett csatában maradt alul 6:5-re a következő fordulóban. Szabados Robi tábladöntőt játszott! Varró Gábor táblagyőzelemmel kilencedik, utána sajnos nem jöttek a kiszállók. Lesz ez még másként! 3:6 a vége.

Említést érdemel még Vikor Levente (Komló, T20), aki nemes egyszerűséggel megnyerte a Lucky Looser-t!

Forrás: http://www.magyardarts.hu/

Nemzeti Bajnokság II. forduló pécsi szemmel

Megjelent: 2013. október 28. hétfő, 19:11
Írta: Super User
Találatok: 2342

2013. október 26. napján a Nemzeti Bajnokság II. fordulóján Tótkomlóson Szabados Róbert és Takács Imre képviselte a Pécsi Darts Club-ot. Robi sajnos korán búcsúzni kényszerült - bár Taki is és Robi is "x-szel" kezdték a napot, mindketten erőnyerők voltak -, debreceni "földijével" vívta első meccsét, de nem sikerült diadalmaskodnia, így a 33. helyen végzett. Taki első mérkőzésén 0:1-ről fordított és nem is adott több esélyt ellenfelének, 6:1 arányban győzedelmekedett, azaz zsinórban nyert 6 leget! A tábladöntő végül Taki versenyének a végét jelentette, de a győzelem esélye itt is megvolt, nem adta könnyen magát, Taki a 17. helyen zárta a fordulót. Összesítésben 20 ponttal a 16. helyen áll a ranglistán. Büszkék vagyunk és szívből köszönjük mindkét játékosnak a részvételt!

Steel Egyéni NB I. forduló

Megjelent: 2013. szeptember 15. vasárnap, 08:52
Írta: Super User
Találatok: 2318

2013. szeptember 14-én megkezdődött a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság Győrben. A Pécsi Darts Clubot Takács Imre képviselte és nem is akármilyen eredménnyel zárta a nyitó fordulót. 68 férfi nevezőből a 9. helyen végzett. Péter József, Bensinger Ralf és Szuszai József került Takival egy táblára. Taki Bensinger Ralfot 6:0-val búcsúztatta egy igen hosszúra sikeredett mérkőzésen, de kezdő játszmája lévén ez nem róható fel ellene. Taki legről legre lett egyre magabiztosabb. Ralf után Szuszai József következett, a tábladöntő... 1:3-as állásnál Taki felszívta magát és végül 6:3-ra megnyerte a mérkőzést, ami azt jelenti, hogy 5 leget nyert zsinórban. Itt már a legjobb 16 között tudhatta magát, ahol Mester Zoltán következett. Zoli elmenetelt 4:0-ra - a kiszállókkal akadtak problémák - majd Taki ismét felszívta magát és kiegyenlített, tehát újra tudott 4 leget nyerni zsinórban. Ugyan Zoli sem nyújtott 100 %-os teljesítményt, de a hibákat is tudni kell kihasználni, Taki pedig ezt nagyon jól teljesítette. Zoli 152-es kiszállójára a következő legben 152-es kiszállóval felelt... A végeredmény 4:6 lett, de az esély ott volt egy karnyújtásnyira... Bravó, Taki! Nem mellékes, hogy 180-at is hajított ezen a napon...

Taki eredménye sok mindent bizonyít. A 6 nyert legre játszott küzdelmek, valódi küzdelmek. A liga versenyek és az NB versenyek közötti különbség mérhető. Taki az élő példa arra, hogy miként lehet az NB fordulókon való részvétellel fejlődni. Megszokni a közeget, szert tenni egy olyan versenyrutinra, ami a ligánk versenyein elérhetetlen. Taki képes volt már-már azt a teljesítményt nyújtani, amit a liga fordulókon, nem véletlen! Remélem töretlen kitartása másoknak is kedvet és elszántságot ad majd, akik igazán fejlődni szeretnének a darts tekintetében!

Én mindenesetre köszönöm Takács Imrének a darts iránti elkötelezettségét és fejlődni akarását, köszönöm az örömét!

A verseny teljes végeredményét és beszámolóját is ajánlom figyelmetekbe!

Hajrá Pécs!

 

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top