full screen background image

43 indulóval vette kezdetét a 2017-es év 3. MDL fordulója a Pécsi DC rendezésében.

A 43-ból 23 játékos élvezhette a hazai pálya előnyét, míg „idegenbe” Komlóról, Paksról, Darányból, Kaposvárról és még Zalaegerszegről is érkezett résztvevő.

8 csoport volt, 5 illetve 6 fővel, mindenhonnan 4 kijutóval.

Az 1-es csoportban Szeitz Gábor remekelt, vesztett leg nélkül került a főtáblára, itt Varsányi János búcsúzott, rosszabb legarányának köszönhetően, Tass Viktor, Dervalics Attila és Barta Levi pedig továbbmentek.
A második csoportba 5 pécsi induló mellé került be Katus Ferenc, és ha már ott volt meg is nyerte a csoportját. A Pécsiek közül Molnár Zoltán és Szalma Róbert búcsúzott, Németh Barna, Mercz Tamás és Barta Csaba viszont továbbment.
A 3-as csoportba érdekes módon egy pécsi sem került, itt Szabó Istvánné ragadt a csoportban.
A 4-es csoport igazi halálcsoport lett, ami Varró Gábor győzelmét hozta, őt követte Ádám Zoltán, László Géza és Czmerk Tamás a legjobb 32be, Horváth József és Csizmadia Jenő pedig búcsúzott.

Az ötös táblánál a pécsiek közül Szilárd Zoltán és Pap Zoltán is továbbjutott Bogárdi Istvánnal és Kisgéczi Károllyal karöltve. Az egyetlen kieső itt a komlói Major Zoltán volt.
A hatodik csoportban öten szerepeltek, köztük 3 pécsi, név szerint: Szabadkai Dárius, Kádár Krisztián és Gyimesi Tibor, mind továbbjutottak Darók Béla mellett, a paksi Szordel Gábortól búcsúztunk.
A hetes táblánál ismét egy hat fős csoport küzdött, itt sajnos a két pécsi, Ágoston Dani és Várfalvi Tamás kihullott, Szabó István, Salamon László, Turkovics Attila és Böröczi Csaba viszont továbbment.
A 8. csoportban Böröczi Áron élvezte a pécsiek vendégszeretetét, tovább is jutott Takács ’Taki’ Imrével, Szabadkai Károllyal és Böhönyeiné Valival együtt, Sándor Roland pedig búcsúzott.

A legjobb 32-ben túl nagy meglepetés nem történt, viszont érdemes megemlíteni, hogy Barta Levi Varró Gábor ellen 180-al kezdte a mérkőzést, és ha ez még nem lett volna elég, bevert még kettőt a T20ba így megvolt neki 5 tökéletes nyíl! Brávó Levi! A leget meg is csípte Tanár Úr elöl, viszont itt még győzött a rutin, és 4-1el továbbment Gábor.

A nyolcaddöntőben Barna esélyt sem adott Czmerk Tominak – 4-0, Taki sokáig vezetett Salamon Laci ellen, de végül 4-3-ra mégis Sala nyert. Hasonló volt a Varró – Tibai meccs is, ahol Attila végül jobban koncentrált és kiélezett mérkőzésen 4-3-mal kiejtette Tanár Úrat. Kisgéczi Károly 4-0-al ment tovább Szabadkai Dáriuson, aki ismét nagyon szép eredményt ért el. Nagy Barnabás – László Géza 1-4, Gyimesi Tibor menetelésének Szilárd Zoli vetett véget, 2-4 lett a végeredmény. Kappant Béla és Ádám Zoli mérkőzésén is a pécsi dominált az elején aztán sajnos úgy járt, mint Taki és Gábor, így Béla jutott tovább 4-3-mal. Az utolsó párharcban Darók Béla – Böröczi Áron 4-1, nem született meglepetés.

Következhetett a negyeddöntő. Németh Barna ismét nagyot játszott 4-1-re ütötte ki Salamon Lászlót, Tibai Attila újra 4-3-ra győzött, most Kisgéczi Károly ellen. Szilárd Zoli 4-1-re verte László Gézát így a két pécsi negyeddöntős tovább menetelt az elődöntőbe is. A Kappant – Darók párharcon egy volt biztos, hogy Béla megy tovább, a győztes Darók lett, 4-1-re verte druszáját.

Az elődöntőben elkerülte egymást a két pécsi, így azért szorítottunk, hogy összejöjjön a hazai álomdöntő. Barna ismét ellentmondást nem tűrően játszott, 3-0-ra is vezetett Tibai Attila ellen, aki egy leget ugyan elcsípett, de Barna magabiztosan bejutott 4-1-el élete első liga döntőjébe. A másik párharcban sajnos Szilárd Zoli kikapott Darók Bélától, így be kellett érnie a bronzéremmel. A végeredmény itt is 4-1 lett.

Németh – Darók döntő következett, ahol igencsak bekezdtek a felek, 1-1-ig hozta mindenki a kezdését és 75-ös átlag körül mozogtak a fiúk. Sajnos ezután Barna teljesítménye visszaesett kicsit, amit Bélabá ki is használt, így 4-1-es győzelemmel ismét ő lett a ligaforduló győztese. Barna összességében nagy napot tudhat maga mögött, remekül játszott, gratulálunk neki, csakúgy, mint a többi versenyzőnek.

Folytatás február 22-én Darányban!

 

Írta: Pap Zoltán

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top