full screen background image

XVII. Hungarian Open - Győr

Megjelent: 2015. május 10. vasárnap, 14:54
Írta: Németh Barna
Találatok: 2740
Hatalmas bravúr Győrben!
 
A XVII. Hungarian Openre 13 pécsi színeket képviselő játékos illetve családtag utazott el, név szerint: Ádám Zoltán, Ádám Zsolt, Barta Csaba, Barta Levente, Bedő Ferenc, Csepregi József, Gombócz Melinda, Horváth Csaba, Káplár András, Németh Barna, Szilárd Zoltán, Varró Gábor és Víg Bea. Közülük páran már a pénteki warm up-ra felutaztak - részt is vettek több kevesebb sikerrel - azonban az igazi megmérettetés a szombati napra esett. 
Közel 200 fő Európa szinte minden szegletéből érkezett a megmérettetésre. Angliától Görögországig, de talán a magyar mellett a cseh különítmény volt a legnagyobb.
Tiszteletét tette nálunk Deta Hedman is a világ egyik legjobb dartsozó hölgye is például. 36 táblán zajlottak a mérkőzések, és azthiszem a rendezésre senkinek nem lehetett egy szava sem. 
No, de akkor lássuk az eredményeinket időrendi sorrendben:
Barna nagyon hamar a tábla elé léphetett ugyanis az ő ágán 3-an nem jöttek el a 7-ből. Az ellenfele egy cseh versenyző volt. Az első leget még Barna nyerte azonban a kiszállóknál többször is hibázott így 4:1-gyel véget is ért számára a verseny.
Ádám Zoli és Ádám Zsolt egy táblára kerültek, sőt mindketten erőnyerők lettek, így Zoli egy esetleges győzelemmel tábladöntőzhetett volna Zsolttal (az ő ellenfele nem jelent meg így már biztosan játszhatott a táblagyőzelemért). Zoli egy végletekig kiélezett meccsen bukott el egy honfitársunk ellen, nem jöhetett össze a pécsi álom :(
Eközben a női verseny is kezdetét vette ahol Melinda mérettette meg magát kék mezben. Sajnos neki sem sikerült meccset nyernie. Saját bevallása szerint "még szoknia kell ezt a környezetet" (de abban biztosak vagyunk ha megszokja, méltó ellenfele lehet a honi női élvonalnak).
Tanár úr és Andris szintén egy táblán kaptak helyet, mindketten ugyanattól a szerb úriembertől kaptak ki, de azt azért tegyük hozzá, hogy a déli szomszédunk nem kis játékerőt képviselve megnyerte azt az ágat.
Barta Csabi mindeközben "vérre menő küzdelmet vívott" ellenfelével, csak döntő legben maradt alul. Szilárd Zoli a warm up után ismét erős sorsolást kapott cseh vetélytársa ellen ugyan hozott egy leget (4/2-vel!!!) de a rendkívül erős Kurecka - aki nem mellesleg 3. helyen végzett végül - túl nagy falatnak bizonyult. Horváth Csabee Pestújhelyi SC-s ellen játszhatott és bár a lehetőségei megvoltak, a kelleténél jobban izgult, így kikapott 4:2 arányban.
Nagyjából ekkor kezdődtek el a fiú utánpótlás mérkőzések, ahol Jocek a sérülése miatt most csak szurkolóként állhatott a táblák és Levi mögé. Levi hatalmas fejlődést mutat az elmúlt időben, reméltük, hogy ez már a mostani versenyen is kimutatkozik. Bár Levijól dobott de a Smile DC-s srác ellen ez még csak egy legre volt elég. Ez már csak jobb lesz Levi, hajrá! (A Smile DC erejéről csak annyit, hogy a legjobb négyből négy ebből a klubból került ki a korosztályban)
A végére hagytam Ádám Zsoltot, de nem véletlenül. Fentebb említettem, hogy ő egyből a tábladöntőn csatlakozott a versenybe, ahol kissé még akadozó játékkal is vennie sikerült az akadályt, így várhatta a másik tábláról a Vereckey-Rucska győztesét. Kisebb meglepetésre Vereckey Lajossal mérkőzhetett. Remek játékot láthattunk, Zsolt nagyon felszívta magát a meccsre és 4:1-gyel jutott a legjobb 16-ba. Itt Karel Sedlacek lett az ellenfele aki többek között a januári BDO világbajnokságon 17. helyen végzett. Egész szép, 40-45 fős közönség gyűlt össze erre a meccsre. Hihetetlen magas színvonal, 180-ak repkedtek, remek hangulat fémjelezte a meccset. Zsolt 3:4-ig partiban volt a már 5 nyert legig tartó meccsen, sőt még egy nyila is volt D16-ra a döntő legért, ám az nem sikerült, a cseh kiszállt és összetörte a pécsi szíveket. Panaszra azonban nincs okunk, inkább mérhetetlenül büszkék vagyunk Zsoltra aki a magyar bajnok Takács Gábor után a legjobb magyarként végzett (Bezzeg Nándival, Kozmor Józseffel) a 9. helyen.
Gratulálunk! 

alt

alt

alt

alt

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top