full screen background image

Ismét AMATŐR verseny Pécsett!

Megjelent: 2014. szeptember 16. kedd, 11:47
Írta: Rőczei Norbert
Találatok: 2957

A 2014. szeptember 20-án Pécsett megrendezett amatőr verseny képekben:

Amatőr Darts Verseny - Pécs

Megjelent: 2014. március 22. szombat, 17:15
Írta: Rőczei Norbert
Találatok: 4693

Két nappal korábban hétről tízre növeltük a dobóállások számát a klubhelyiségünkben, és bizony ennél jobban nem is időzhettük volna, mivel a mai amatőr versenyre 34 fő adta le a nevezését. Fantasztikus! Ez a létszám azon túl, hogy nagy örömöt okozott szerevezőknek, egy remek kis versenyt vetített előre. Több ismerős arc köszönt vissza a februári pécsi amatőr versenyről, ám sokan voltak azok is, akik most próbálták ki magukat először komolyabb megmérettetésen.

A 34 fős mezőnyt 8 csoportba sorsoltuk. A csoportokból két-két fő jutott ki a 16-os főtáblára, ahol már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a további küzdelmek.

A verseny abszolút jó hangulatban telt, mindenki jól érezhette magát. Ahhoz képest, hogy amatőr versenyről van szó, hárman is dobtak maximális, azaz 180 pontot: Petrovics Zsolt, Orning Tamás és Reutsch Tamás. Reutsch Tamás ráadásul mindjárt kettőt is… A szép teljesítményekhez gratulálunk!

Ma minden mérkőzés két nyert játékig tartott, s ez alól a döntő sem volt kivétel. Ezt kicsit sajnálhatta is a közönség, mert a végletekig kiélezett, jó színvonalú döntőt játszott Orning Tamás és Szekeres Károly. A mérkőzést – és ezzel együtt a versenyt – végül Tamás nyerte 2:1 arányban. A döntőben Tamás megdobta élete első 180-át és a verseny legmagasabb kiszállóját: 102 (6/3-as kör).

Harmadik helyen Reutsch Tamás és Petrovics Zsolt végzett. A dobogós helyezetteknek szívből gratulálunk! Teljesítményük elismeréseként érmet, oklevelet és különböző tárgynyereményeket vehettek át.

Díjaztuk még a legfiatalabb résztvevőket is: Barta Levente és Pálvölgyi Bence.

Végeredmény:

1. Orning Tamás
2. Szekeres Károly
3. Reutsch Tamás
   Petrovics Zsolt
5. Jenei Gábor
   Deák Zsolt
   Weimert Dániel
   Weidinger János
9. Gyimesi Tibor
   Ádám Zoltán
   Decsi Richárd
   Szalma Róbert
   Márkus Máté
   Németh Barna
   Németh Ferenc
   Nepp Péter
17. Nagy László
   Kingl Nándor
   Csernik Tamás
   Barta Levente
   Aszalós Ádám
   Kappel Gábor
   Késői Bence
   Nógrádi Balázs
   Karácsony Gábor
   Sztojkovics Éva
   Horváth Csaba
   Németh Zalán
   Hammer Gergely
   Keszthelyi Kornél
   Pálvölgyi Bence
   Tóth Attila
   Márkus Bence
   Hoffmann Gergő

 

A verseny támogatóinak ez úton is köszönetünket fejezzük ki!

Club Plaza — a helyszínt biztosította.

Billiárd és Darts szaküzlet — tárgynyereményeket biztosított.

Darts Hungary Kft. — tárgynyereményeket biztosított.

Amatőr Darts Verseny - Barcs

Megjelent: 2014. február 25. kedd, 11:05
Írta: Káplár András
Találatok: 2875

2014. február 22-én, azaz a február utolsó szombatján Barcson megrendezésre került amatőr darts versenyen öt pécsi játékos adta le a nevezését. A sors fintorának – és Barta Csabi sorsoló tehetségének – köszönhetően az öt pécsiből négyen is azonos csoportba kerültek. Mivel a megmérettetésre kereken húsz nevezés érkezett, így négy darab öt fős csoportban indultak a küzdelmek, majd tizenhatos főtáblán folytatódtak. Árvai Ferinek sajnos nem sikerült a csoportból való kijutás, viszont Deák Zsolt abszolválta a feladatot, ám a legjobb tizenhat között búcsúzni kényszerült. Horváth Csaba és Virágh Ferenc is sikeresen vették az akadályokat, a csoportküzdelmek után szépen meneteltek a főtáblán egészen az elődöntőkig. Ahol sajnos mindketten nagy küzdelemben ugyan, de alul maradtak. A kissé furcsa és szokatlan lebonyolítási módnak köszönhetően sajnos csak egy bronzérmest avathattunk, így a két pécsi játékosnak egymással kellett megküzdenie a harmadik helyért. A bronzmérkőzésen Horváth Csabi bánatára egy hajszállal Virágh Feri bizonyult jobbnak, így végül az ő nyakába került az egyetlen bronzérem.

A főtábla eredményei:

A darányiak a december végi pécsi amatőr verseny alkalmával sok segítséget nyújtottak, így most mi is igyekeztünk hasonlóképpen eljárni. Ezért külön köszönet illeti meg Barta Csabát és Varró Gábort, akik kizárólag a táblák melletti írásban való segédkezés miatt utaztak el a somogyi kisvárosba.
Az „amatőrök” eredményhirdetését követően egy jó babgulyás illetve friss sajtos pogácsa elfogyasztása után vette kezdetét a területi liga forduló.

 

Ismét Amatőr Darts Verseny Pécsett!

Megjelent: 2014. március 14. péntek, 15:38
Írta: Káplár András
Találatok: 2864

alt

Amatőr Darts Verseny - Ecser

Megjelent: 2014. február 18. kedd, 08:53
Írta: Rőczei Norbert
Találatok: 4180

2014. február 16-án nagyon magas részvétellel ( 324 nevező ) indult és Horváth Józsefnek köszönhetően pécsi győzelemmel zárult az ecseri országos amatőr darts verseny! Józsinak jár a hatalmas gratuláció, hiszen elmondása alapján délután négykor játszotta első meccsét, addig kiemelt volt, illetve ellenfele visszalépett. Utána nehéz és izgalmakkal teli mérkőzésekkel jutott döntőbe, ahol 3:2 arányban nyert. Ez sem volt sétamenet, de Józsi kiváló játékot nyújtott és hozta a nem mindennapi eredményt!

Pár szó a szervezést ért kritikákról. Voltak sértődések, nehézségek, de az vesse a szervezőkre az első követ, aki megjósolta a 324 indulót előre! Ekkora számú magyar mezőny tudomásunk szerint még nem állt táblához.

 

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top