full screen background image


Három hónap hosszú idő... Ennyi telt el az évből, és már le is zajlott idei első Alsó- és Felsőházas negyedévünk.Tyúknevelde avagy “Vissza a jövőbe”.

A kérdések szétoszlatása érdekében gyorsan megmagyarázom a címadást; A Vastyúk 2014-es “kettébontása” óta másodszor történt meg az a rendkívüli eset, hogy mind a hat fordulót más és más versenyző nyerte meg. Korábban ez az első kiírásban fordult csak elő, akkor 7-ből 7 versenyen különböző győztest avattunk. (Az újak kedvéért említsük meg az akkori “hetest”: Horváth Csabee, Horváth József, Szalma Róbert, Fejes Gábor, Németh Barna, Ádám Zoltán, Deseő Csaba) Jól csengő nevek nemdebár?. A “vissza” szó tehát kipipálva, de mi lesz a “jövővel”?
Nos, a negyedév három dobogósának átlagéletkora - elképesztő - de nincs 20 év!! Kell-e mondani, hogy Övék a jövő? :)
Remek, kiegyensúlyozott, gyakran magas színvonalú szezont zártunk, de nézzünk bele egy kicsit közelebbről:

I. forduló:

2017 első alsóházas fordulójának 19-en vágtak neki, a győztes a klub legrutinosabb játékosa, korábbi elnökünk Bedő Ferenc lett, megadva az alaphangot a szezonnak. Habár a döntőben Dárius egy cseppet megizzasztotta, de döntő legben behúzta a napot, melynek során egy vereséget szenvedett, a döntőig pedig ezen a buktán kívül nem hagyott teret ellenfeleinek. (2:0-val végződött hat mérkőzése is)
180-at és 100 feletti kiszállót ezen az estén nem láthattunk.

 

II. forduló:

 

Az első negyedév legkevesebb nevezőjével, 15 fővel startolt el a második forduló. Az ekkortájt “akadni” kezdő Ágoston Dániel ezen a napon “úgy döntött”, hogy pár órára félre teszi a dartitis-t és ellenállhatatlan játékkal, - idei elsőként - vesztett leg nélkül hozta le a versenyt. Ellenfele a döntőben Molnár Attila volt aki tavaly többször is döntőzött, de az első Vastyúk győzelme még várat magára.

180 és 100+ kiszálló (valószínűleg a kis létszám okán) nem esett.

 

III. forduló:

Csepregi Jocek mindent vitt. Szó szerint, hisz Dani után ő is legveszteség nélkül abszolválta idei első (és mint később kiderült) utolsó fordulóját a negyedévben. Turcsányi Zoltán élete második döntőjét játszhatta miután csoportharmadikként kijutva Barta Levin, Bátoron és Pap Zolin át menetelt.
A nap legnagyobb kiszállója (114) és egyetlen 180-a is Pap Zoltán nevéhez kötődik.

 

IV. forduló:

 

Szabadkai Dárius nagy napja volt ez; a korábbi döntőzése után nem sokkal megjött a győzelme is, Káplár András nagy bánatára, aki ezen a napon egyedüliként verni tudta Darit, de valószínűleg lemondott volna a csoportbéli sikeréről, ha a döntőben tudta volna verni fiatal riválisát.

A nap egyetlen száznyolcvanas dobását ismét Pap Zoltán mutatta be, viszont a legmagasabb kiszálló most Várfalvi Tamás kezéből repült ki. (112)

 

 

V. forduló:

 

A forduló győztese Lajtai Bátor. A csoportban 6 köröst, a döntőben “dupla-duplás” kiszállót is dobott. A győzelemig vezető úton 3 korábbi forduló győztest is megvert. Mi kell még? :)
Mondhatjuk: Semmi. “Csak” ennyi kell hozzá de aki szeretné utána csinálni, annak szólunk, hogy nem olyan egyszerű ez mint ahogy leírtam…:)  


180: Káplár András
Legmagasabb kiszálló: Huszár József - 117

 

 

VI. forduló:

 

Az utolsó fordulóra egy hely volt még kérdéses a feljutást illetően. Dárius és Bátor gyakorlatilag már a felsőházasok nyugodtságával dobálhattak, míg Káplár Andris, Ágoston Dani - és mint láthattuk - Bedő Feri számára komoly tétje volt az estének.
Végül ez Ágoston “Titkár úr” Dánielnek sikerült, mivel Káplár “ex-Alelnök úr” Andris a főág első körében elvérzett, és Bedő “ex-Elnök úr” Ferencnek sem sikerült dupláznia a nyert fordulók tekintetében.
És ha már nyert fordulók...A negyedév romantikáját Csizmadia Jenő adta meg azzal, hogy első elődöntője után első végső győzelmét is behúzta a 41-ek meccsén :)
Ezen a csütörtökön Bedő Feri 2 db 180-at vágott a táblába
Ágoston Dani pedig 124-gyel vitte a prímet a magas kiszállózásban.

 Tyúkól avagy még mindig kitűnően zakatol a “Varró-gép”

 

A megfogalmazás itt sem véletlen. Gábor szinte megállíthatatlan volt a hat forduló alatt; mindössze 2 ember tudta megverni: Kádár Krisztián egyszer és Molnár Zoltán egyszer.
A sors iróniája, hogy fordulót nyerniük viszont nem sikerült így sem. Magas létszám és magas színvonal jellemezte szinte végig a felsőházat. Már-már megszámlálhatatlan 180 és 100 feletti kiszálló született ezeken a küzdelmeken, így csak az igazán kiemelkedőeket említem majd a későbbiekben. Lássunk neki:

I. forduló:

Teltház (16 fő), január 5-e, új sorsolási szisztéma. Ezek voltak biztosak este 6 órakor a Mária utcában. Az első csoportban azonnal halálcsoport alakult ki a kiemeléses rendszer ellenére is Szakács Gábor és Németh Barna (előző negyedév győztes) mellé az alsóház győztes Kádár Krisztián és a (volt) középső-ház győztes Varró Gábor került be, utóbbiak örülhettek is mert mindketten kijutottak, míg előbbi klubtársaik kiesésre kényszerültek. Krisztián egy remek meccsen kapott ki Baranyi Ákostól aki pedig később a döntőig - majd győzelemig - menetelő Tanár úrtól szenvedett vereséget. (A margóra megjegyezném, hogy Gábor az elődöntőt 90 feletti !!! átlaggal húzta be Ádám Zoltán ellen 4:0-ra)

 

II. forduló:

Tizennégyen vágtak neki az estének, azonban a végső győztest könnyen kitalálhatjuk, Varró Gábornak Krisztián próbált megálljt parancsolni a fináléban. Az elején parádés 15 nyilassal még vezetést is szerzett azonban Gábor ellentmondást nem tűrően kezdett játszani innentől duplázni, és állva is hagyta KK-t. 5:1.

 

 

III. forduló:

 

“Ismétlés a tudás anyja”, mondhatja Gábor, hiszen ezzel a sikerrel hatodik hete nem tudta senki sem megállítani, pedig Barna nagyon közel járt hozzá aznap este, döntő legre kényszerítette Tanár urat. Az “aranycsatában” mindketten dobtak 180-at is, Barna 120-as kiszállóval fejezett be egy 5 körös leget, de végül ez is kevésnek bizonyult… Varró Gábor 3/3

 

 

IV. forduló:

A negyedik forduló kezdetben a négyes bűvöletében telt. A negyeddöntőktől bekapcsolódva rendkívüli dolgoknak lehetett szemtanúja aki aznap a klubba látogatott. Kezdjük azzal, hogy Tanár urat először sikerült megállítani a szezonban - ezt a fent már említett Moking - jegyezte, Krisztián a hibátlan csoportkör után rövidzárlatba és/vagy Ádám Zoliba futott 0:3, Dervalics Attila majdnem kiejtette Ákost, hisz a meccsért is voltak nyilai 2:3, a negyedik meccsen pedig Németh Barna 88 feletti átlaggal verte 3:0-ra Szilárd Zoltánt. Ezután egy vihar előtti csend következett, Barna és Ákos is nehézkesen jutottak döntőbe, na de ami ott történt…
Az utóbbi évek egyik (ha nem a) legszínvonalasabb döntőjét hozták össze a fiúk, Barna 90-es feletti első 9 nyilas átlaga először fordult elő amióta statisztika készül a Vastyúk döntőkről. A mérkőzés kívánta a döntő leget ami sajnos nem jött össze, így Barna 5:3 arányban diadalmaskodott, és lett a téli szezon második győztese.

 

 

V. forduló:

 

Az ötödik fordulóban Gábor bebiztosíthatta volna a győzelmét, viszont Krisztián visszavágott neki az elődöntőben a korábbi vereségekért, ezzel némi izgalmat hagyva az utolsó fordulóra. No persze ehhez az is kellett, hogy Németh Barna behúzza ezt a fordulót is. Hullámzó színvonalú partiban sikerült is ez neki, ráadásul a döntő leget 15 nyilassal fejezte be, úgy hogy Krisztián is 50 ponton állt…

 

 

VI. forduló:

A kezdeti lelkesedés sajnos az utolsó fordulóra elfogyott, 11 fő vágott neki az évadzárónak. Ez azt jelentette, hogy csak két csoport alakult ki. A negyedév bajnoka cím kérdése nagyon hamar eldőlt mivel Barna rossz napot fogott ki, a csoportban ragadt, míg Varró Gábor elsőként kijutott. A bronzérem kiléte tette érdekessé az estét, ezt Ákos a döntőbe jutásával szerezte meg. Bár megszorongatta de nem verte meg Tanár urat aki a negyedév egyik legmagasabb átlagával nyert végül 5:3-ra. Gratulálunk!

 

 Írta: Németh Barna

 

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top