full screen background image

Kozári István ellentmondást nem tűrően játszott, és ennek megfelelően behúzta az idei utolsó amatőr versenyt, de az Amatőr bajnokság és az ehhez járó teljes táblafelszerelés nyertese Lajtai Bátor lett! Kiegyensúlyozott játékot nyújtott az idény során, három fordulót is dobogón zárt  és habár versenyt nem tudott nyerni, a bajnoki cím az övé lett. Gratulálunk!

Na de nézzük mi is történt szombaton.. Fél 11 után nem sokkal lezártuk a nevezést, így 34 fő vághatott neki a küzdelmeknek. De mielőtt elrajtoltunk volna, Bezzeg Nándi tartott egy kitűnő előadást, amiben hasznos tanácsokkal látta el a játékosokat a jövőre nézve. Az előadás végeztével a játékosoké lett a főszerep és mind a nyolc csoportban elkezdődött a játék. A szokásoknak megfelelően nagyon erős mezőny gyűlt össze, bár voltak nagy hiányzók is. Nem volt itt se Szekeres Karcsi, se Rutsch Tamás a legjobbak közül, de az előző forduló egyik legjobbja, Stadler Gábor is kimaradt a hétvégi buliból.

Tábla elé állt azonban a 3 esélyes, Keszthelyi Kornél, Lajtai Bátor és Nagy Attila, és mindhárman tovább is mentek a csoportjukból.. második helyen. Kornél csoportját Gyulavári Tamás nyerte(ennek a csoportnak érdekessége, hogy ha Németh Zoltán 2-0 helyett 2-1-re kap ki Tamástól, akkor újrajátszás következett volna, ugyanis pontegyenlőséggel állt az első három), Bátor csoportját Bartha Richárd nyerte, és innen meglepetésre(?) pont nélkül zárva kiesett Tóth Attila. Nagy Attila csoportját pedig Turán Miklós nyerte meg hibátlan játékkal. Érdekesség, hogy nem történt komoly meglepetés Tóth kiesésén kívül.

Jött az egyenes kieséses szakasz a 16 legjobbal és rögtön pikáns ütközetek vártak ránk.
Gyulavári – Lajtai 1-2, itt érdemes megemlíteni, hogy Tamás meccsnyilakat hibázott, amit Bátor egy 94-es kiszállóval büntetett és ezzel életben tartotta a végső győzelemre az esélyét.
Bartha – Keszthelyi 2-0, Ricsit mi már ismerjük pár hónapja, Kornél most ismerhette és tapasztalhatta meg, hogy milyen erőt képvisel, és végül alulmaradt, amivel az ellenfelek kezébe adta sorsát. Bátornak vagy Attilának a döntőbe kellett jutnia, hogy meglehessen a bajnoki cím nekik.
De Attilának ehhez át kellett verekednie magát először Weimert Zoltánon. Zoltánnak jött egy 126-os kiszálló, ami végül a nap legnagyobb kiszállója lett (Gratula!), de a győzelem nem sikerült,
Nagy – Weimert 2-1.
Kassai – Vidákovics 0-2, ezt a meccset azért emelném ki, mert ez volt a nyolcaddöntők legnagyobb meglepetése, és mert Vidákovics Csaba bevert egy 180-at is.

Következtek a negyeddöntők: Lajtai Bátor az idén nagyon kiegyensúlyozottan játszó Szőts Leventét győzte le 2-0-ra, amivel egyetlen lépésre került a bajnoki címtől.
Turán Miklós is továbblépett, amivel megőrizte aznapi veretlenségét. Csók Gábort verte 2-0 arányban.
Szerintem a nap legkomolyabb és legparádésabb mérkőzését hozta össze Bartha Richárd és Kozári István. Ricsi kiemelkedő játéka számunkra nem volt meglepő, szombaton már István is parádézott, aki szeptemberben is meg-megvillant, de akkor ’csak’ a 9. helyig jutott. Ezúttal viszont nem volt kegyelem, a két játékos a 3 leg során maximum 7-8-szor dobott ki a 20-asból(szektorhibaként) és a döntő leget István úgy gondolta, hogy hamar rövidre zárja, 20 nyíl elegendő volt, hogy megnyerje a mérkőzést.
Nagy Attila is 2-0 arányban tudta megnyerni negyeddöntőjét és ezzel alakult az álomdöntő, ami a bajnoki címet dönthette volna el.

De Kozári István máshogy gondolta, ő magának akarta a sikert és ehhez mérten játszott, 2-0-s eredménnyel jutott be a döntőbe, Nagy Attila álmai ezzel szertefoszlottak.
A másik ágon Turán Miklós próbált Lajtai Bátor útjába állni és egy döntő leges meccsre jó is volt, de Bátor ismét a legfontosabb pillanatban dobott egy őrült nagy kiszállót 86-ról(20-18-T16), amivel megszerezte a bajnoki címet!!

A napnak azonban itt még nem volt vége, jött a bronzmeccs Turán Miklós és Nagy Attila közt. Egész jó mérkőzés kerekedett belőle és habár az eredmény 3-0 lett Miklós javára, ez azon múlt, hogy a kiszállók során sokkal higgadtabb maradt, és amit Attila elrontott, azt ő elsőre beverte. Ezt így kell csinálni, jár a kalapemelés Mikinek!

Végül jött a döntő, amit kedves vendégünk, Bezzeg Nándi írt le. Bátor a bajnoki cím tudatában állhatott tábla elé, míg Istvánt továbbra is fűtötte a győzelmi vágy. A mérkőzés döntőhöz méltó volt, jöttek a nagy dobások (3db 140+, 7db 100+) és voltak rövid partik is István 3-1-es győzelme során. Istvánnak egy 22 nyilas volt a legjobbja, míg Bátor egy 20 nyilas leget varázsolt nekünk, de a kiszállókon javulni kell, az az 1/14 okozhatta a vesztét. Az átlagokra azonban így sem lehet panasz, Kozári 59,88-cal zárt (amivel már a Felsőházban sem vallana szégyent), míg Lajtai 55,51-gyel.

Nagy gratuláció jár mindkettejüknek, óriásit játszottak nemcsak a döntőben, de az addig vezető úton is.

Nézzük az eredménysort:

 

 

A pontverseny végeredménye:

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top