Nyomtatás

2013. november 2. napján a Kanizsai Darts Egyesület adott otthont a Magyar Darts Liga Dél-dunántúli Régió VII. fordulójának. Mivel a KDE létszáma sajnálatos módon az évek során mindössze 2 főre redukálódott, sokunk számára a részvétel "kötelezővé" vált. A szerencsésnek nem mondható időpont (halottak napja, Mindenszentek) miatt a létszám 16 fő lett. A Pécsi Darts Clubot 3 fő képviselte, Takács Imre, Varró Gábor és Fuchs Éva. Természetesen a páros versenyszámmal indítottuk a napot. Mivel Bozsok Attilának és Vicának sem volt párja, a versenyszám erejéig összeálltak. Volt már ilyen a történelemben, akkor meg is nyerték a fordulót, azonban ez most elmaradt, az első körben búcsúzni kényszerültek 3:4-es eredménnyel a házigazda Czigány Ferenc és Kovács Miklós ellen. A Takács Imre-Varró Gábor kettős a komlói Váczi István-Vikor Levente párost 4:2-re verte, ám a döntőbe jutásért vívott küzdelemben a házigazdákat ők sem tudták legyőzni, 3:4 arányban maradtak alul. És ez a továbbiakban sem változott, a szintén komlói GK családnak sem sikerült őket megállítani, 4:1 arányban győzött a kanizsai kettős. Gratulálunk!

A egyéni versenyszámban 4 db 4 fős csoport vágott neki a küzdelmeknek, mely csoportokból 2 fő menetelhetett a főtáblára. Varró Gábor sajnos benn ragadt, azonban Taki és Vica továbbjutottak, ráadásul egy azon csoportból. A főtáblán Taki Kovács Mikitől szenvedett vereséget 3:4 arányban, Vica pedig GK Istvántól 0:4 arányban. így mindketten az 5. helyen zártak. A döntő mérkőzést Czigány Ferenc és Vikor Levente vívták, végül Levi nyakába került az aranyérem.

A kanizsai kettős által megrendezett liga forduló rendkívül jó hangulatú, szeretetteljes nappá vált. Visszacsendültek azok a momentumok, amik 7 éve születtek és megélhettük azokat a pillanatokat, amik miatt annak idején rabjává váltunk ennek a sportágnak. Köszönjük, Nagykanizsa, Feri és Miki!

BEHARANGOZÓ: