full screen background image
Előszó
 
201! Igen, ez úttal 501 helyett 201-ről indult lefelé minden egyes leg. A cél a kiszállás fontosságára való figyelem felhívása és persze a kiszállás gyakorlása volt. A felsőházban ez különösebb gondot nem okozott, azonban az alsóházban picit elhúzódott a verseny. Érdekes volt megfigyelni a Tyúkneveldében, hogy több meglepetés is született, mivel a tömeget biztosabb kézzel dobó játékosok nem igazán tudtak komoly előnnyel kiszállóra érni. Mindenképpen tanulságos kis verseny volt, de a következő fordulón ismét a jó öreg 501 áll majd az író lapok legfelső sorában.
 
Itt kell szólni arról is, hogy az előző fordulótól kezdve Rőczei Norbi minden egyes Vastyúk fordulóra egy különleges sört ajánl fel annak a szerencsés 18 év feletti nevezőnek, akit a verseny elején sorsol ki a versenybizottság. Két hete Horváth Laci vihetett haza egy német "csemegét", ez úttal pedig Deák Zsoltié lett egy magyar kézműves sör.
 
 
Felsőház [Tyúkól]
 
A 16 fős mezőnyből Molnár Zoli és Szakács Peti hiányzott, így a megjelent 14 főt két 3 fős és két 4 fős csoportra osztottuk úgy, hogy 2-2 kijutóval a 8-as főtáblán folytatódott verseny. A csoportmérkőzések 4 nyert legig tartottak. Az első csoportban rögtön két 4:3-as csata is volt, borzolva a kedélyeket — a végén Taki és Barta Csabi búcsúzott 2-2 ponttal, Fejes Gabi és Szakács Gabi pedig 4-4 ponttal továbbment. A második csoportban Horváth Peti 180-at is dobva riogatta csoportellenfeleit, de végül érvényesült a papírforma és Ádám Zsolt, valamint Horváth Csabe jutott ki a főtáblára. A harmadik csoportot viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva nyerte meg Németh Barna, akit Elnökünk (Bedő Fecó ) követett és jutottak be ketten a legjobb nyolcba. Káplár Andris az utolsó pillanatban esett be, valószínűleg nem tudott megfelelően ráhangolódni a versenyre, Deák Zsoltinak viszont egész egyszerűen nem sült el ma a keze. : - ) A továbbjutásról a negyedik csoportban a felsőházi újonc, Szalma Robi esett el. Hozzá tartozik, hogy a Fortuna eddig nem volt vele a sorsolások alkalmával, és most is kifejezetten nehéz ellenfeleket kapott. Varró Gábor és Ádám Zoli ebben a sorrendben jutottak tovább a főtáblára, ahol már 5 nyert legig tartottak a mérkőzések.
 
A négy első körös főtábla mérkőzés közül kettő is 5-4-es végeredményt hozott, ugyan is Fejes Gábor Horváth Csabet, Varró Gábor pedig Bedő Ferit verte ilyen arányban. A másik két meccs simább volt, Ádám Zsolt 5-0-ra nyert Szakács Gabi, Németh Barna pedig 5-2-re Ádám Zoli ellen. A két elődöntő papírforma eredményt hozott, de Barna nem adta könnyen a bőrét, Ádám Zsolt "csak" 5-3 arányban tudta hozni a mérkőzést. A másik ágon az egész este folyamán kiválóan összpontosító Varró Gábor nem hagyta kibontakozni Fejes Gabit, 5-0 lett a vége.
 
A döntőben ment az "adok-kapok", amiből Varró Gábor került ki győztesen Ádám Zsolt ellenében. Varró Gábor 6-3 Ádám Zsolt. Gratulálunk a dobogósoknak!

alt

Alsóház [Tyúknevelde]
 
A 22 nevező rekord (24) közeli. A mezőny két 5 és két 6 fős csoportban kezdete a küzdelmeket. A döntőt kivéve 3 nyert legig tartottak a mérkőzések. Az első csoportban Szilárd Zoli brillírozott, veretlenül lett csoportelső. Mögötte Árvai Feri, Hermann András és Bózsa Botond végzett továbbjutást érő helyeken, Horváth Gábornak ez most nem sikerült. A második csoport úgy nézett ki, hogy a Rőczei Norbié lesz, azonban az utolsó mérkőzését elveszítette Vig Bea ellen, így viszont Csepregi Jocek előtt nyílt lehetőség éppen a Vig Bea elleni utolsó mérkőzésén, hogy megszerezze a csoportelsőséget. Jocek nem hibázott (3-0), de azért említést érdemel Bea ez esti teljesítménye, hiszen Norbin kívül Schubert Richárdot is legyőzte — csak így tovább Bea! A harmadik csoportban Sajtos Gabit nem lehetett megállítani, veretlenül nyerte a csoportot. Utána Keller Zoli, Gombócz Melinda és Montag Péter végzett főtáblát érő helyeken, Szarvas-Hierholcz Márk és kisebb meglepetésre Gyimesi Tibi kényszerült búcsúra. A negyedik csoportban Virágh Ferinek nagyon kijött a lépés, így Ő is a veretlen csoportelsők között említhető. Ebben a csoportban még Jenei Gábor, Barta Levi és Petschnig Gábor szerzett jogot a főtáblához, Pap Zoli azonban ma este nem tudott mérkőzést nyerni.
 
A főtábla első körében két izgalmas és szoros meccs volt (Rőczei Norbi 3-2 Gombócz Melinda; Csepregi József 3-2 Montag Péter), a többi viszonylag egyoldalúan zajlott. A második körben Szilárd Zoli esélyt sem adott Rőczei Norbinak, sima 3-0; Keller Zoli szoros csatában győzött 3-2 arányban Virágh Feri ellen; a fiatalok csatája ugyancsak szoros és izgalmas volt, és végül Barta Levi nyert 3-2-re Csepregi Jocekkel szemben; Sajtos Gábor játék nélkül ment tovább, mert Hermann Andrásnak sajnos idő előtt el kellett mennie. A két elődöntőben érvényesült a papírforma: Szilárd Zoli 3-2 Keller Zoli és Sajtos Gábor 3-0 Barta Levi. Ez azt jelenti, hogy megismétlődhetett a két héttel korábbi döntő. A döntő után már azt is tudtuk, hogy a győztes személye sem változott, mert a 180-as dobást is bemutató Sajtos Gábor 4-2 arányban diadalmaskodott Szilárd Zoli felett. Gratulálunk a dobogósoknak!
 
alt

Végeredmények (2015. április 16.):

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Ádám Zsolt
3. Fejes Gábor
    Németh Barna
5. Bedő Ferenc
    Ádám Zoltán
    Horváth Csaba
    Szakács Gábor
9. Barta Csaba
    Deák Zsolt
    Horváth Péter
    Káplár András
    Szalma Róbert
    Takács Imre







 

1. Sajtos Gábor
2. Szilárd Zoltán
3. Barta Levente
    Keller Zoltán
5. Csepregi József
    Hermann András
    Rőczei Norbert
    Virágh Ferenc
9. Árvai Ferenc
    Bózsa Botond
    Hrabovszki Tamás
    Gombócz Melinda
    Jenei Gábor
    Montag Péter
    Petschnig Gábor
    Schubert Richárd
17.Gyimesi Tibor
    Horváth Gábor
    Pap Zoltán
    Szarvas-Hierholcz Márk
    Tóth Benjamin
    Vig Beatrix  

A következő forduló időpontja: 2015. április 30., 18 óra. Nevezés 17:30-ig!

 

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top