Nyomtatás
Felsőház [Tyúkól]
A 16 fős felsőházból 15-en neveztek, egyedül Káplár Andris nem ért oda. 4 csoport 2-2 kijutóval a főtáblára, ott egyenes kiesés — e szisztémában folyt le a verseny. Az 1. csoportban a felsőházi újonc Szalma Robi sima 2:0-ra verte Ádám Zolit, ez mindenképpen meglepetés kategória. A 2. csoportot az elmúlt negyedévet az alsóházban töltött Bedő Fecó nyerte, méghozzá magabiztos játékkal, veretlenül. A 3. csoportban viszonylag kiegyenlített játék folyt, két 4 és két 2 pontos játékossal zártak. A 4. csoportban Ádám Zsolt 180-at is dobva hozta a "kötelező" csoportelsőséget. Akiknek nem sikerül a csoportból való kijutás:Szakács Gábor, Szalma Róbert, Deák Zsolt, Horváth Péter, Szakács Péter, Molnár Zoltán és Barta Csaba.
Az egyenes kieséses szakasz első körében Varró Gábor (korábbi csoport győztes) 3:0-ra verte Takács Imrét, Ádám Zsolt egy 144-es kiszállót is bemutatva 3:1-re nyert Fejes Gábor ellen, Ádám Zoltán a végsőkig kiélezett csatában 3:2-re végzett egy 171-es dobást is megeresztő Bedő Ferenccel szemben és Németh Barna 3:0-ra hozta mérkőzését Horváth Csaba ellenében. A folytatás már az elődöntőket jelentette, ahol Varró Gábor nagyon jó formát mutatva (volt 180-a is) 3:0 arányban nyert a kissé pontatlanul dobáló Ádám Zsolttal szemben. A másik elődöntő is 3:0-lal végződött, ahol Ádám Zoli kiegyensúlyozottan versenyezve dobálta be magát a döntőbe Németh Barna kárára. A döntőben Ádám Zoli gyorsan elhúzott 2:0-ra, de Tanár Úrnak sikerült beleerősíteni, így lett 2:1. Ezt követően ismét Zoli percei következtek, ez nem Varró Gábor döntője volt.
 
Ádám Zoltán [4] - [1] Varró Gábor
 
 
Alsóház [Tyúknevelde]
A 19 nevezőt négy csoportba sorsoltuk úgy, hogy 3-3 kijutó közül az erőnyerő csoportelsők egyből a 8 között találhatták magukat. Az indulók között üdvözölhettük az újdonsült pécsi igazoltakat, név szerint: Szilárd Zoltán, Gombócz Melinda és Csepregi József — ők hárman a komlói T20 DC-től érkeztek. Az 1. csoportban mindjárt le is tették névjegyüket, hiszen Zoli megnyerte a csoportot, Melinda pedig mögötte a 2. helyen végzett. A 2. csoportban Sajtos Gabi mindössze egy leget vesztve húzta be a csoportelsőséget, de ne feledkezzünk meg Tóth Beniről sem, aki először indult Vastyúk versenyen és Pap Zoli ellenében már leget is nyert. A 3. csoportban nagy adok-kapok ment, minek vége három 6 pontos játékos lett. A csoportelső Tóth Attila lett, megelőzve Árvai Ferit és Jenei Gábort. A 4. csoportot az előző Vastyúk szériákon csak ímmel-ámmal induló Rőczei Norbi nyerte, igaz nem kimagasló játékkal.
A főtábla első körében Horváth Laci Jenei Gabit (2:1), Árvai Feri Pap Zolit (2:0), Gombócz Melinda Bózsa Botondot (2:0) és Gyimesi Tibi Barta Levit (2:0) gyűrte le. A mezőny ez után csatlakozott a négy csoportelsőhöz, azaz a kiemeltekhez. De a csoportelsők élete nem csak játék és mese! Hallottatok már a csoport másodikakról és harmadikakról?! Szegény Rőczei és Tóth Atti biztosan, hiszen ők 0:2-vel pottyant ki Árvai Feri és Gyimesi Tibi ellenében. A másik két csoportelső továbbjutott, mivel Szilárd Zoli Horváth Lacit, Sajtos Gabi pedig Gombócz Melindát győzte le 2-1 arányban. A folytatásban is a csoportelsők domináltak, lévén a két elődöntőt is behúzták: Szilárd Zoli 2-1 Árvai Feri és Sajtos Gabi 2-0 Gyimesi Tibi. A döntő izgalmas és színvonalas játékot hozott, ahol Sajtos Gábor kiemelkedőt nyújtva megérdemelten nyert Szilárd Zoli ellenében.
 
Sajtos Gábor [3] - [1] Szilárd Zoltán
 
 

Végeredmények (2015. április 2.):

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Ádám Zoltán
2. Varró Gábor
3. Ádám Zsolt
    Németh Barna
5. Bedő Ferenc
    Fejes Gábor
    Horváth Csaba
    Takács Imre
9. Barta Csaba
    Deák Zsolt
    Horváth Péter
    Molnár Zoltán
    Szakács Gábor
    Szakács Péter
    Szalma Róbert



 

1.  Sajtos Gábor
2.  Szilárd Zoltán
3.  Árvai Ferenc
     Gyimesi Tibor
5.  Gombócz Melinda
     Horváth László
     Rőczei Norbert
     Tóth Attila
9.  Barta Levente
     Bózsa Botond
     Jenei Gábor
     Pap Zoltán
17.Csepregi József
     Keller Zoltán
     Rauch Dániel
     Szarvas-Hierholcz Márk
     Tóth Benjámin
     Vig Bea
     Weimert Dániel

A következő Vastyúk fordulót 2015. április 16-án, 18 órától tartjuk.