Nyomtatás
 
Felsőház [Tyúkól]
 
Az év első háziversenye (2015. január 8.) azonnal teltházat hozott a Tyúkólban. 12 nevező ugyanis a Vastyúk bajnokság fennállása óta most először vett részt a felsőházi küzdelmekben. Hat fős csoportok, négy-négy kijutóval és két-két kiesővel. Utóbbiak névsora: Fejes Gabi, Horváth Csabe, Horváth Laci bácsi és Szakács Gábor. A legjobb 8-ból a két csoportgyőztes Ádám Zsolt és Varró Gábor legveszteség nélkül lépett tovább. Eközben a másik két meccs sokkal nagyobb csatákat hozott; Káplár Andris döntő legben verte 3:2-re Szakács Petit, illetve a frissen feljutott Barta Csabi ugyanilyen arányban maradt alul Ádám Zoli ellenében.
Az elődöntőben Andrisnak nem sikerült megismételnie a csoportbéli "bravúrját" Zsolttal szemben [0:3] és Ádám Zoli sem tudta megállítani Tanár Urat [1:3]. Az évnyitó döntő remekre sikeredett, ráadásul a megszokottnál több néző is maradt a mérkőzésre. Jó hangulatban tekinthettünk meg egy magas színvonalú finálét. A "leggyengébb" leg is 18 nyilas (!!!) volt, de láthattunk 128-as kiszállót és két 180-as dobást is Zsolt jóvoltából. Sose lássunk rosszabb döntőt!

alt

Alsóház [Tyúknevelde]
 
Rekordszámú 16 nevező vágott neki 2015 első Tyúkneveldés találkozásának. A 4 csoportban helyt kapott két új női versenyző; Lukács Anasztázia és Vig Beatrix, valamint szintén új versenyzőként Lippert Gábor és a legutóbbi pécsi amatőr kupa nyertese, Sajtos Gábor. A hölgyeknek és végül Gábornak sem sikerült a főtáblára kerülés, csakúgy mint Barta Levinek, Bedő Ferinek, Bózsa Botondnak, Jenei Gábornak és Gyimesi Tibornak. A megfeleződött mezőnyben egyedül Árvai Feri tudott leget lopni ellenfelétől, a többiek (Virágh Feri, Rőczei Norbi és Szalma Robi) 0:2-vel kényszerültek elbúcsúzni. Az elődöntőig jutó Lippert Gábor és az egyre jobb teljesítménnyel előrukkoló Hermann András sem tudták a legjobbjukat nyújtani a kisdöntőkben, így Deák Zsolti Salamon Lászlóval mérkőzhetett a 32 ponttért. Ebből az immár (szó szerint) komlói színekben induló Sala jött ki győztesen, övé lett a Tyúknevelde trónja. [3:1]
 
alt

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Ádám Zsolt
2. Varró Gábor
3. Ádám Zoltán
    Káplár András
5. Barta Csaba
    Molnár Zoltán
    Németh Barna
    Szakács Péter
9. Fejes Gábor
    Horváth Csaba
    Horváth László
    Szakács Gábor



 

1. Salamon László
2. Deák Zsolt
3. Hermann András
    Lippert Gábor
5. Árvai Ferenc
    Rőczei Norbert
    Szalma Róbert
    Virágh Ferenc
9. Barta Levente
    Bedő Ferenc
    Bózsa Botond
    Gyimesi Tibor
    Jenei Gábor
    Lukács Anasztázia
    Sajtos Gábor
    Vig Beatrix

A következő forduló időpontja: 2015. január 22., 18 óra. Nevezés 17:30-ig a helyszínen, a honlapon és/vagy telefonon a rendezőknél.