Nyomtatás

2014. július 31-én rendeztük a Pécsi Darts Club nyílt házi – Vastyúk – bajnokságának 24. fordulóját. Mivel mostanság többen is érdeklődtek a verseny felől, kiemelnénk, hogy NYÍLT versenyről van szó, azaz bárki elindulhat, aki lerótta az esetenkénti pár száz forintos nevezési díjat és betartja a versenykiírásban foglaltakat.

Felsőház [Tyúkól]

Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét 9 fő nevezett a 12-ből, így ismét egy négy és egy öt fős csoport került kialakításra. A csoportokból 3-3 játékos jutott a főtáblára, közülük a csoportelsők már egyből az elődöntőkbe. Ezen az estén a csoportban ragadt Barta Csabi, Horváth Csabi és Németh Barna. Csoportelsőként végzett Barna Béla és Varró Gábor. Barna Béla kihívója az a Szakács Peti lett, aki a negyeddöntőben 3:1 arányban legyőzte Takács Imit. Béla és Peti vetélkedéséből előbbi került ki győztesen (3:1). A másik ágon Szakács Gabi 3:1 arányban bizonyult jobbnak Káplár Andrisnál, így Ő mérkőzhetett Varró Gáborral a döntőbe jutásért. A két Gábor csatáját végül Varró Tanár Úr nyerte (3:1), és ugyanezzel a lendülettel a döntőt is behúzta Barna Béla ellenében (4:1).

Alsóház [Tyúknevelde]

8 fő, 4 kijutó, 4 kieső — némiképp eltér a "szokásoktól", de így került lebonyolításra ezúttal az alsóházi verseny. Szalma Robi és Bózsa Botond az egyik csoport kiesői, Deák Zsolt és Babina Nándi a másiké. A főtábla felső ágán Horváth Laci bá' 2:0 arányban lépett tovább Salamon Laci ellenében, mialatt az alsó ágon Deseő Csabi 2:1 arányban nyert Molnár Zoli ellen. A 22. forduló eredményeit látva ezek kisebbfajta meglepetés eredmények, de ha azt vesszük, hogy amióta létezik a Tyúknevelde, és még senki sem tudott egynél több versenyt nyerni, akkor nem. Ha pedig már itt tartunk, a finálét kár is volt lejátszani, hiszen Deseő Csabi korábban már nyert versenyt. : - ) A döntőt ennek rendje és módja szerint Laci bá' nyerte 3:1-re Csabi ellenében. 10 verseny, 10 különböző győztes — hááát, mi történik itt?

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Barna Béla
3. Szakács Péter
    Szakács Gábor
5. Takács Imre
    Káplár András
9. Barta Csaba
    Horváth Csaba
    Németh Barna

1. Horváth László
2. Deseő Csaba
3. Salamon László
    Molnár Zoltán
5. Szalma Róbert
    Bózsa Botond
    Deák Zsolt
    Babina Nándor
 

A következő, 25. Vastyúk forduló időpontja: 2014. augusztus 7., 18 óra.