Nyomtatás

2014. június 19-én rendeztük a Pécsi Darts Club nyílt házi – Vastyúk – bajnokságának 21., egyben negyedévet záró fordulóját.

Felsőház [Tyúkól]

A felsőházban mindössze hat fő nevezett, így körmérkőzéses szisztémában került lebonyolításra a forduló. A nevezők még a verseny kezdete előtt megbeszélték, hogy 4-es főtáblán folytatja a körmérkőzéses rendszerben négy legjobb eredményt elérő játékos. Ez este Káplár Andris és Barna Béla nem jutott ki a főtáblára, így ők ketten az 5. helyen zártak. A főtáblán a csoportelső Varró Gábor a negyedik Szakács Petit győzte le 3:0 arányban, Barta Csabi (csoport 2.) pedig szoros küzdelemben 3:2-re bizonyult jobbnak Takács Iminél (csoport 3.). A döntőben Varró Gábor visszavágott Barta Csabinak a tőle a csoportküzdelmek során elszenvedett 3:1-es vereségért és 4:0-ás eredménnyel abszolválta azt.

Alsóház [Tyúknevelde]

Az alsóházban nagyon úgy nézett ki, hogy hét fővel indul a forduló, de aztán Deseő Csabi is kötélnek állt. És milyen jól tette! De kezdjük azzal, hogy két 4 fős csoportban kezdtek a fiúk, ráadásul az egyik simán elbírta a halálcsoport jelzőt, hiszen a ranglista top 5-ből hárman is itt szerepeltek. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Deák Zsoltin kívül Fejes Gabinak is be kellett érnie az 5. helyezéssel. A másik csoportban összességében papírforma eredmények születtek, bár a sérüléséből gyógyuló, egyre jobb formában játszó Virágh Feri azért meglepetésre legyőzte Deseő Csabit. Ennek ellenére Feri, és rajta kívül Jenei Gábor sem jutott ki a csoportból, így ők az 5. helyen végeztek. Az egyenes kieséses szakasz a kis létszám miatt egyből az elődöntőkkel indult. Az egyik elődöntőre, mint az előző forduló döntőjének visszavágója is gondolhattunk: Németh Barna Ádám Zolival ütközött és ismét csak legyőzte (2:1). A másik ágon Deseő Csabi 2:0 arányban gyűrte le Horváth "ranglistavezető" Csabit. Az alsóházban a tárgyi negyedévben rendezett eddigi hat fordulón hat különböző győztest avathattunk. Többször volt lehetőségük a játékosoknak a duplázásra, de ez minden esetben elmaradt. Most sem volt ez másképpen, hiszen, ha már elindult, hát Deseő Csabi meg is nyerte a fordulót Németh Barna ellenében (3:0).

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Barta Csaba
3. Szakács Péter
    Takács Imre
5. Barna Béla
    Káplár András


 

1. Deseő Csaba
2. Németh Barna
3. Ádám Zoltán
    Horváth Csaba
5. Jenei Gábor
    Virágh Ferenc
    Fejes Gábor
    Deák Zsolt
 

A negyedév ezzel a fordulóval lezárult. Ünnepélyes eredményhirdetést a következő forduló előtt tartunk és nyitjuk meg a következő negyedéves sorozatot. A 22. Vastyúk forduló időpontja: 2014. július 3., 18 óra.