Nyomtatás

A munka ünnepe miatt 2014. április 29-ére előrehozott – rendhagyó keddi – Vastyúk fordulót rendeztünk. A versenyt ezúttal Varró Gábor bonyolította le, akinek ezért külön köszönet jár. Érdekesség, hogy mind a felsőházban, mind pedig az alsóházban 11-11 játékos adta le nevezését. Ez azt jelentette, hogy azonos lebonyolítási rendszerben zajlottak a küzdelmek, azaz volt egy 5 és egy 6 fős csoport, amelyekből 4-4 versenyző jutott ki a 8-as főtáblára.

Felsőház [Tyúkól]

Bár egy ideje már tudjuk, hogy a Vastyúk is talál szeget, de ez este ez sem segített Horváth Lacin, Rőczei Norbin és Szabados Robin — ők estek ki a csoportköröket követően. A főtábla első körében Nagy Tamás Szakács Gabit, Barta Csabi Molnár Zolit, Varró Gábor Káplár Andrist, Barna Béla pedig Szakács Petit búcsúztatta. A két elődöntő: Nagy Tamás - Barta Csaba 3:1 és Varró Gábor - Barna Béla 3:0. A két csoportgyőztes vívhatta tehát a döntőt: Varró Gábor - Nagy Tamás 3:0.

Alsóház [Tyúknevelde]

Hogy mennyire kiegyensúlyozott a mezőny, arra bizonyítékul szolgál, hogy 25 mérkőzésből 16 esetben döntő legre került sor, azaz 2:1-es eredménnyel zárultak a párharcok. Ebből kifolyólag most az alsóházbéli küzdelmek tartottak kicsivel tovább... A csoportküzdelmek után Halász Rita, Babina Nándi és Gyimesi Tibi búcsúzott. A főtábla-mérkőzések előtt adódott a kérdés: Horváth Csabi ismét behúzza? Esetleg Szalma Robinak jön ki végre a lépés? Fejes Gabi ismét a képzeletbeli dobogóra állhat? Örültünk Berta Sanyinak, de vajon mire lesz képes? Deseő Csabi folytatja a jó szereplést? Németh Barna rendkívüli edzésmunkája meghozza a sikert? A végeredményt böngészve minden kérdésre választ kaphatunk. 

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Varró Gábor
2. Nagy Tamás
3. Barta Csaba
    Barna Béla
5. Szakács Gábor
    Molnár Zoltán
    Káplár András
    Szakács Péter
9. Horváth László
    Rőczei Norbert
    Szabados Róbert

1. Szalma Róbert
2. Németh Barna
3. Fejes Gábor
    Horváth Csaba
5. Jenei Gábor
    Berta Sándor
    Deseő Csaba
    Csányi Dániel Tamás
9. Halász Rita
    Babina Nándor
    Gyimesi Tibor

A következő, 18. Vastyúk forduló időpontja: 2014. május 15., 18 óra.