full screen background image

2014. március 20-án 21 fő részvételével rendeztük meg a Pécsi Házi – Vastyúk – Darts Bajnokság 2013/14-es versenyidényének 14. fordulóját. A mezőny 4 csoportban kezdett dárdahajításba. A csoportküzdelmek során Takács Imre, Szakács Gábor, Szakács Péter és nem kis meglepetésre Deseő Csaba nyújtotta a legjobb teljesítményt, így csoportgyőztesként ők várhatták az egyenes kieséses szakaszt a legnyugodtabban. Takács Imi jól is kezdett, ezt leginkább Deák Zsolti bánta (3:0), de aztán a négy közé jutásért vívott párharcban a pontosabban játszó Salamon Lacit már nem sikerült legyőznie (0:3). A Szakács testvérek közül Péter 2:0-ás előnyt "elpazarolva" kapott ki végül Horváth Lacitól, amihez persze Laci "bácsi" is kellett! Gábor viszont az elődöntőbe verekedte megát két újoncunk, Szalma Robi és Horváth Csabi legyőzésével. E közben Deseő Csabi átugrotta Fejes Gabit (3:0), majd ráncolta a homlokát, mert Horváth Józsi következett a négy közé jutásért. Józsi végül szép játékkal 3:0 arányban hozta a mérkőzést, de ettől függetlenül elismerés jár Csabi ezesti játékáért!

A két elődöntő párosítása miatt mindenképpen említést érdemel Barta Csabi, aki csoportjában másodikként végzett és jutott ki a főtáblára. Ott rögtön az "ősi ellenfél" , Molnár Zoli fogadta, akit végül 3:1 arányban sikerült legyőznie. A négy közé jutásért Horváth Laci következett, és sima 3:0.

Elődöntők:
Horváth József - Szakács Gábor: 3:1
Salamon László - Barta Csaba: 3:0

Salamon Laciról már esett szó, de a főtábla mérkőzésein olyan határozottan és eredményesen játszott, hogy nagy csatára számíthattunk a döntőben. Egyébként sem Laci, sem Horváth Józsi – a döntő másik résztvevője – nem veszített leget (9-0) a főtáblán.

Ennek megfelelően jó színvonalú mérkőzést láthattunk, ahol Horváth Józsi már-már demoralizálóan dobálta a T19-et. : - ) Sala igyekezete látszott, de talán már a késői időpont miatt is egy több hibával játszott. Józsi viszont kiegyensúlyozott produktummal húzta be a döntőt. Gratulálunk!

Döntő:
Horváth József - Salamon László: 4:2

Végeredmény:
1. Horváth József
2. Salamon László
3. Szakács Gábor
    Barta Csaba
5. Deseő Csaba
    Horváth Csaba
    Horváth László
    Takács Imre
9. Fejes Gábor
    Weimert Dániel
    Szalma Róbert
    Szabados Róbert
    Szakács Péter
    Molnár Zoltán
    Deák Zsolt
    Káplár András
17. Csányi Dániel
    Nógrádi Balázs
    Halász Rita
    Rőczei Norbert
    Bózsa Botond

 

A versenysorozat a következő fordulótól átalakul, a mezőnyt ketté választjuk
(felsőház [tyúkól] – alsóház [tyúknevelde]), és új vasszegrendszer, ill. lebonyolítás jellemzi majd.
Itt és most többet nem árulunk el, a jövő héten viszont mindenre fény derül!

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top