full screen background image

 

Szombaton megrendeztük a 2016-os év 3. Amatőr versenyét. A vártnál kicsit többen, 32-en indultak el a versenyen, köztük 4 hölgy is. Már a csoportkör során érezhettük, hogy nagyon erős mezőny gyűlt össze, ugyanis a legfiatalabb játékos, Keszthelyi Kristóf egy 180-as dobással kápráztatta el a többieket. Az I. Pécs Open győztese, Kádár Krisztián dobott egy 7 körös partit, és egy 100-as kiszállót, míg a rutinos amatőr résztvevő, Rutsch Tamás egy 125-ös kiszállót varázsolt, aminél nagyobbat a nap során már nem tudtak dobni. A 4 hölgy közül Keszthelyi Claudia bizonyult a legjobbnak, ő a 3 mérkőzése során 2 leget tudott megnyerni, míg a többiek csak 1-et.

A 16-os főtáblán folytatódott a parádé, az első körben újabb 3 180 esett be, Schranz Máté, Kádár Krisztián és a vastyúkon edződött Wider Zsolt is bevágott egyet-egyet. Krisztián nem bízta a dolgot a véletlenre, a 8 között egy újabb 180-at dobott. A továbbiakban több 180 ugyan nem esett, de a játék színvonalára nem lehetett panasz. A legjobb 4-be Schranz Máté, Bagarus Bálint, Kádár Krisztán és Tóth Attila került be. Attilán kívül mindhárman megnyerték a csoportjukat, de nézzük, hogy jutottak be a 4-be.

Máté a 16 között Bartalos Dávidot győzte le simán 3-0-ra, majd egy kiélezett meccsen Wider Zsoltot is sikerült 3-2-re legyűrnie, de ez akár fordítva is alakulhatott volna, ugyanis voltak problémák a kiszállókkal.

Krisztián a 16 között az egyik legnehezebb ellenféllel csapott össze, Rutsch Tamással hozta össze a sors, de végül sima 3-0 lett az eredmény. A 8 között a Tamásiból érkező Törő Flórián várt rá, és ő már el is tudott lopni egy leget, azonban ez nem volt elég a 180-akat termelő Krisztiánnal szemben, 3-1 lett a vége.

Bálintot már ismerhetjük régről, ismét öccsével, Bencével indultak el a versenyen és ezúttal mindketten csoportgyőztesként jutottak be a legjobb 16-ba. Közülük már csak Bálint tudott továbbjutni, ő egy soros csatában 3-2-re győzte a le a kiváló asztaliteniszező, Mayer Tamást, hogy a Bencét kiütő Viola Péterrel találkozhasson a 8 között. Ez a meccs nem volt ennyire szoros, 3-1 lett a vége.

Attilát is ismerjük már, ő a VaStyúk sorozatban is részt vett még az ősidőkben. Ő Bálinttal és a rutinos Szekeres Károllyal került egy csoportba. Károly kiesése mindenképp meglepetés, a játék kezdete előtt őt várhattuk Attila mellé továbbjutóként. A 16 között Balogh József volt az ellenfele a csoport második Tóthnak, akit simán, 3-0 arányban vert meg. A 8 között már komoly meccs várt rá, ugyanis a címvédővel, Rőmer Domonkossal kellett játszania. Attila azonban jött, látott, győzött, 3-2 lett a vége.

Az elődöntő párosítása Schranz Máté – Bagarus Bálint és Kádár Krisztián – Tóth Attila. Bálint remek napot fogott ki, tovább tartott az egyre magabiztosabb menetelés, egy 3-2 és egy 3-1 után itt 3-0 sikerült nyernie, így joggal reménykedhetett a végső győzelemben is. A döntőbe a másik ágról Krisztián került be, de a fordított utat járta be, egy 3-0 és egy 3-1 után az elődöntőben csak 3-2-re tudott nyerni egy remek színvonalú meccsen.

Tehát a döntőben Bagarus Bálint – Kádár Krisztián meccset láthattunk, de akik szoros összecsapást vártak, csalódniuk kellett. Bálint kicsit megszeppenve játszott, míg Krisztián ’előhúzott a kalapból egy nyulat’ és szó szerint legázolta Bálintot. 4-0 lett a vége, ezzel Kádár Krisztián a 2016-os év 3. Amatőr versenyének bajnoka!! Gratulálunk!

A nap folyamán hölgy+gyermek kategóriában rögtönzött versenyt indítottunk, 4 résztvevővel: Szalmáné Tóth Líviával, Keszthelyi Claudiával, Bódog Erikával és Keszthelyi Kristóffal. A kisversenyt végül Bódog Erika nyerte! Neki is gratulálunk sok szeretettel!

Minden kedves játékost várunk vissza a legközelebbi versenyeinkre, legyen az akár amatőr, akár a VaStyúk Alsóház.

2017 az amatőrök éve lesz!(Később megtudjátok miért..) ;)

 

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top